sigla_qilingongsigla_qilingongclubul_sportiv_qigong_galati

 

qilingong_ideogramaqilingong

QIGONG-UL FUNCŢIONEAZĂ... CHIAR DACĂ "NU CREZI"

 

Deunăzi m-a vizitat un amic la locul de muncă. Bucuros că-l revăd îl întreb ce mai face. Îmi răspunde cu o mină destul de serioasă că e... pe moarte. "Am extrasistole" îmi zice. "Mama mea are suflu sistolic de când se ştie şi extrasistole de vreo 10 ani aşa că nu-ţi face griji, vei trăi mult şi bine" îi tai eu "avântul" pesimist. Îmi spune că a fost şi a făcut o electrocardiogramă care a ieşit "curată" deşi îi amorţeşte umărul stâng.

"În acest caz problema e la alt nivel decât cel fizic" îi spun eu. "La ce nivel, explică-mi" mă încurajează el. "La nivel energetic" îi suflu eu cu jumătate de gură. Îi povestesc despre meridianele energetice, despre meridianul inimii care traversează braţul stâng şi se opreşte în capătul degetului mic şi îi spun că din cauza unei deficienţe energetice sau chiar a unui blocaj energetic resimte acele înţepături în zona inimii.

"Dacă vrei îţi spun şi ce să faci ca să-ţi rezolvi problema" îi spun. "E Reiki sau altceva asemănător?" mă întreabă el. "Nu" zic eu, "e... qigong chinezesc". "Atunci învaţă-mă ce să fac" m-a îndemnat el. I-am explicat cum să bată zona inimii şi toată mâna stângă şi să gândească pe durata baterilor că inima lui devine din ce în ce mai sănătoasă iar apoi am plecat să răspund la telefon.

Am vorbit aproximativ 5 minute iar apoi m-am întors la el. "Să ştii că am bătut zona inimii cât ai vorbit tu la telefon" mi-a spus. "Nu mă mai înţeapă" îmi spune cu un zâmbet pe chip. "Ţi-am spus că nu trebuie să crezi în ceva anume pentru ca qigong-ul să funcţioneze" i-am replicat.

Îi explicasem mai devreme că qigong nu e o religie, că nu trebuie să creadă în vreo divinitate decât în el însuşi. Şi bineînţeles să folosească tehnica baterii în mod CONŞTIENT. Nici nu-mi închipuisem că unul din principiile din practica qigong-ului, cel al execuţiei unui exerciţiu în mod conştient, cu o anume activitate mentală, poate fi însuşit şi folosit practic atât de uşor de câtre cineva care auzise de qigong în urmă cu 5 minute.

Binînţeles că nu i-am mai explicat că efectul rapid al tehnicii s-a făcut simţit şi pentru că a fost destul de deschis pentru a învăţa ceva nou care să-i îmbunătăţească starea de sănătate.

"E deajuns să fii deschis complet o secundă pentru a primi tot ce ştiu eu" obişnuia să spună maestrul Lin Kaiting. Iată încă o dovadă că nu ne păcălea.

Clubul Sportiv Qigong Galaţi © 2007