sigla_qilingongsigla_qilingongclubul_sportiv_qigong_galati

 

qilingong_ideogramaqilingong

RESPECTUL PENTRU TRAINER = RESPECTUL PENTRU MAESTRU ?

 

Unul din trainerii Clubului Sportiv QilinGong Galaţi a fost abordat de o doamnă, "practicantă", care dorea informaţii despre practica qigong din oraş. Politicos, acesta i-a povestit despre zilele de practică săptămânală şi unde se desfăşoară aceasta şi că totul se petrece sub îndrumarea trainerilor atestaţi de Federaţia Naţională de Qigong. În plus a invitat-o să vină la sală şi să practice alături de cei care făceau deja acest lucru. Replica doamnei a fost cea care constituie dealtfel şi subiectul acestui articol: "Dacă nu vine şi Maestrul Lin Kai Ting, ce să caut la sală?"

Toţi  practicanţi stilului QilinGong au cu siguranţă un respect deosebit pentru Maestrul Lin Kai Ting, un respect pe care domnia sa îl merită prin prisma respectului pe care îl oferă la rândul său elevilor şi prin prisma înţelepciunii din care împărtăşeşte de fiecare dată când are ocazia. Acest respect, în QilinGong cel puţin, pleacă chiar de la "simplul" salut al şcolii.

Dacă vrem să avansăm în practică se ştie că trebuie să cultivăm morala şi să arătăm respectul cuvenit tuturor celor cu care venim în contact în viaţa de zi cu zi. Desemenea trebuie să avem încredere în Maestrul Lin Kai Ting şi în deciziile pe care domnia sa le ia cu privire la buna desfăşurare a practicii în sălile Asociaţiilor şi Cluburilor QilinGong.

Una dintre aceste decizii priveşte încrederea (şi mai ales respectul) pe care Maestrul Lin Kai Ting o acordă celui care în urma unui examen, deopotrivă practic şi teoretic, devine trainer al şcolii QilinGong. Asta înseamnă că Maestrul este convins că acea persoană va preda mai departe stilul QilinGong în aceeaşi formă în care a fost predat chiar de către domnia sa. A nega calitatea de învăţător a unui trainer al şcolii QilinGong nu cumva echivalează cu a nega calitatea de Maestru (real) a domnului Lin Kai Ting?

Este o întrebare asupra căreia i-aş ruga să se oprească puţin pe cei care consideră că doar în prezenţa fizică a Maestrului Lin Kai Ting se poate practica qigong. Îi asigur că răspunsul îl pot găsi în oricare din sălile de practică din ţară unde vor fi întâmpinaţi cu un "simplu" salut care înseamnă "te respect". Iar dacă vor întoarce acest salut, vor putea considera că de fapt îl salută pe Maestrul Lin Kai Ting care se află oriunde se practică stilul QilinGong.

Clubul Sportiv Qigong Galaţi © 2007